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  1. 学術雑誌論文
  2. 各雑誌掲載論文

Feasibility and Effect on Blood Pressure of 6-Week Trial of Low Sodium Soy Sauce and Miso (Fermented Soybean Paste)

http://hdl.handle.net/10271/1887
http://hdl.handle.net/10271/1887
8ecb28e8-fd8a-49ba-9d66-2d16cd945dcb
名前 / ファイル ライセンス アクション
CircJ-67-530.pdf CircJ-67-530.pdf (63.6 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2013-08-27
タイトル
タイトル Feasibility and Effect on Blood Pressure of 6-Week Trial of Low Sodium Soy Sauce and Miso (Fermented Soybean Paste)
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題 Hypertension
キーワード
主題 Primary prevention
キーワード
主題 Randomized controlled trial
キーワード
主題 Sodium-restricted diet
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
その他のタイトル
その他のタイトル 低ナトリウムの醤油及び味噌の実用性と血圧に対する作用の6週間試験
著者 Nakamura, Mieko

× Nakamura, Mieko

en Nakamura, Mieko

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Aoki, Nobuo

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Yamada, Takuji

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Kubo, Nobuaki

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書誌情報 en : Circulation Journal

巻 67, 号 6, p. 530-534, 発行日 2003-05-20
出版者
出版者 THE JAPANESE CIRCULATION SOCIETY
言語 en
権利
権利情報 Copyright 2003 THE JAPANESE CIRCULATION SOCIETY
権利
権利情報 本文データは学協会の許諾に基づきCiNiiから複製したものである
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A double-blind, randomized placebo-controlled study was conducted to evaluate the feasibility of the long-term use of low-sodium soy sauce and miso in the general Japanese population and its effect on blood pressure (BP). Forty men and 24 women were randomly allocated to a low-sodium group (n=32) or a control group (n=32). Low-sodium soy sauce and miso, which were approximately 25% and 20% lower in salt content than common soy sauce and miso, were used in the study. The change in BP after a 6-week intervention was evaluated. There were no significant differences in age, sex, body mass index, BP or hypertension between the 2 groups before intervention. After the 6-week intervention, no significant change in BP was observed in the entire cohort. However, in those aged 40 years and older, 6.4 mmHg net reduction in diastolic BP with no significant change in systolic BP was noted in the low-sodium group. Taste evaluation for the low-sodium seasoning was considerably good. Replacing soy sauce and miso of the common type with the low-sodium alternative is feasible in the general population and could be the basis for a salt reduction strategy in the Japanese diet.
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13469843
EISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13474820
NII論文ID
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ NAID
関連識別子 110002666346
出版社DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1253/circj.67.530
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 17:27:59.921755
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